Ja niin on pärähtänyt käyntiin Cluster Alumni ry:n kolmas täysi hallitusvuosi. Ja mitäpä itselleni kolmas hallituskausi olisi, jollei puheenjohtajan nakki napsahtaisi. Historia toistaa itseään. Viime vuoden vietimme erinäisistä syistä johtuen vähän hiljaisempaa eloa, mutta tänä vuonna olisi tarkoitus taas muistuttaa miksi se yhdistyksen jäsenmaksu on maksamisen arvoinen.  Tämän vuoden kaksi pääteemaa ovat after workit ja jäsenhankinta.

After workit ovat osoittautuneet yhdistyksen suosituimmiksi tapahtumiksi. Tänä vuonna olemmekin budjetoineet peräti kuuteen after workkiin per kaupunki, jonka lisäksi jokaisen after workin budjettia on kasvatettu hieman. Ensimmäiset onkin tarkoitus järjestää jo helmikuussa. Lisäksi after workkeja on ainakin Helsingin päässä tarkoitus palauttaa takaisin enemmän alkuperäiseen kaavaansa, jossa ainakin joillekin after workeille pyritään saamaan joku mielenkiintoinen puhuja. Toki osa voi vieläkin olla vain hyvässä seurassa viihtymistä muutaman lasillisen äärellä.

Lappeenrannan after workkeja on tarkoitus suunnata tänä vuonna enemmän tuon toisen pääteeman, jäsenhankinnan, suuntaan. Lappeenrannan päädyn after workkeja pyritään markkinoimaan agressiivisemmin opintojensa loppupäässä oleville opiskelijoille, ja sitä kautta kasvattamaan yhdistyksen näkyvyyttä opiskelijoiden keskuudessa. Toki myös jo valmistuneet jäsenet ovat tervetulleita edelleen after workkeihin kertomaan nykynuorille, kuinka paljo helpompaa kaikki nykyisin on. Silloin kun minä…

Yhdistyksen vuosikokous päätti, että kaikki vuonna 2019 liittyneet ovat vapautettuja ensimmäisen vuoden jäsenmaksusta.

Asiaan perehtyneet ovat saattaneet huomata, että tämä vuosi on budjetoitu viime vuoden jäsenmäärän mukaan ja silti yksi pääteemoista on jäsenhankinta. Yhtälö ei täsmää, mutta syy on yksinkertainen. Yhdistyksen vuosikokous päätti, että kaikki vuonna 2019 liittyneet ovat vapautettuja ensimmäisen vuoden jäsenmaksusta. Tarkoituksena on kannustaa uusia jäseniä kokeilemaan rohkeasti yhdistyksen tarjontaa.

Jäsenmaksuista puheenollen, tänä vuonna rahiksen nakkia helpottaaksemme, emme väkerrä jokaiselle yksilöllistä jäsenmaksulaskua, joka unohtuu sähköpostin nurkkaan homehtumaan. Pystytimme yhdistykselle verkkokaupan pankkiimme Holviin, josta jäsenmaksun voi käydä itselleen ostamassa. Tästä tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Kaikkea ei kuitenkaan olla kerralla uudistamassa. Yhdistyksen päätarkoitus on edelleen yhdistää kaikenikäisiä Clusterilaisia ja kaikki toimet tähtäävät tähän päämäärään. Jo perinteeksi muodostunut, kerran järjestetty, kesätapahtuma järjestetään myös tänä vuonna ja wappupiknikeille pyritään järjestämään jonkinlainen edustus. Myös yhteistoimintaa muiden alumniyhdistysten kanssa pyritään ylläpitämään.

Antoisaa vuotta 2019 koko uuden hallituksen puolesta,
Jouni Pänkäläinen,
puheenjohtaja