arttu_omakuva

Cluster Alumni ry hyväksyttiin yhdistysrekisteriin 12.1.2016. Yhdistys on siis täyttänyt juuri kaksi kuukautta. Asioita tapahtuu kiihtyvällä vauhdilla, perustamiseen liittyvät toimenpiteet alkavat olla valmiina ja ilmassa on odottavaa innostusta. Ilmassa on myös kysymys: miksi ihmeessä?

Idea LUT:n tietotekniikan opiskelijoiden alumnitoiminnasta syntyi vuoden 2015 aikana. Tarkkaa alkuhetkeä on vaikea määrittää: wappunuotiolla, sitseillä tai ehkä jonkun saunaillan jälkimainingeissa. Alkoi kuitenkin käymään selväksi, että kiinnostuneita oli enemmänkin.

Toimin tuolloin Clusterin alumnivastaavana ja oma opiskeluaika näytti uhkaavasti hupenevan. Kilta oli ollut mukana monissa opiskeluajan käänteissä ja ajatus elämästä ilman Clusteria alkoi tuntumaan vieraalta. Killan 30-vuotisjuhlat lähestyivät uhkaavasti, merkittävä virstanpylväs Suomen vanhimmalle tietotekniikan killalle, ja tajusin, että jos homma meinattiin laittaa käyntiin, niin se tehdään nyt. Meitä oli kourallinen, kun vuosijuhlilla ilmoitettiin, että Cluster Alumni ry perustetaan, vielä tänä vuonna.

Vanhoja puheenjohtajia. Valokuvaajana Aleksi Ikonen.

Vanhoja puheenjohtajia. Valokuvaajana Aleksi Ikonen.

Aikamääreeseen ehdittiin melkein. Hallitus löytyi vanhoista monissa liemissä keitetyistä kiltatoimijoista, tarvittavat dokumentit raavittiin kasaan ja yhdistyksen perustamiskokous järjestettiin 18.12.2015 LUT:n salissa 1303. Iso osa yhdistyksen aktiiveista ei asu enää lappeen Rannassa, mutta yhteys juurille haluttiin pitää elossa.

Homma lähti hiljakseen käyntiin hallituksen järjestäytymisellä ja huomasimme olevamme edelleen saman kysymyksen äärellä: miksi ihmeessä? Meitä oli lauma vanhoja clusterilaisia ja jokaisella oli varmasti käsitys, miksi he olivat lähteneet mukaan toimintaan. Kesti kuiten tovin ennen kuin tämä ajatus saatiin puettua sanoiksi: Cluster Alumnin tehtävä ja tavoite on yhdistää clusterilaisia, niin vanhoja, nykyisiä kuin tulevia.

Hallituksen kokous. Valokuvaajana Ilkka Nokelainen.

Hallituksen kokous. Valokuvaajana Ilkka Nokelainen.

Alumni ry jatkaa sitä voittokulkua ja vahvistaa identiteettiä, joka on aloitettu ja saatu kultaisina opiskeluvuosina. Tunne heikkenee opiskeluvuosien etääntyessä, mutta Alumni ry tarjoaa vielä kerran mahdollisuuden nähdä oman vuosikurssin ystäviä, tilaisuuden muistella ja yhteyden, niin menneisiin kuin tuleviin teekkaripolviin. Haluamme olla osa tätä yhteisöä ja mukana sen kasvaessa. Haluamme nähdä, että yhteinen tahtomme on edelleen läsnä ja auttaa sen kantamisessa. Alumni ry on nuori, mutta istumme 30-vuotiaan kiltamme hartioilla.

Tämän kaiken taustalla on ehkä myös pilkettä, että kaikkea opiskeluaikojen velmuilua ei ole tarvinnut ihan vielä haudata.

Tervetuloa mukaan, arvon alumnit.

Terveisin,
Arttu Hanska
Puheenjohtaja, Cluster Alumni ry:n hallitus 2016