Cluster Alumni ry:n toinen toimintavuosi alkaa olla paketissa ja hallitus keräilee palasia kuluneesta vuodesta. Vuoden aikana järjestettiin tapahtumia, kokoustettiin, suunniteltiin ja ehdittiin hieman pitämään myös hauskaa. Tämä teksti kertaa, että mihin yhdistyksen voimavarat on tänä vuonna käytetty.

Tapahtumista

Vuonna 2017 järjestettiin kolme after work -tapahtumaa Helsingissä ja kaksi Lappeenrannassa. Ensimmäiset afterit järjestettiin olutmaistelu-teemalla. Lappeenrannan maistelu järjestettiin 24.3. ravintola Birrassa ja Helsingin 31.3. panimoravintola Bryggerissä. Helsingin toinen after work järjestettiin 29.6. kesäloman avaus teemalla olutravintola Villi Wäinössä. Lappeenrannan toiset afterit järjestettiin 24.10. Cafe Bar G:ssä ja paikalla oli puhumassa OCTO3 Oy:n toimitusjohtaja Tommi Laitinen. Vuoden viimeiset afterit järjestetään Helsingissä 2.11. panimoravintola Ohranassa.

Helsingin olutmaistelu panimoravintola Bryggerissä. Valokuvaajana Bryggerin olutsommelier.

Wappupiknikit järjestettiin vanhan kaavan mukaan Lappeenrannassa linnoituksen valleilla ja Helsingissä Ullanlinnanmäellä yhdessä Kaplaakin Alumni ry:n kanssa. Sää suosi, herkkuja riitti ja skumppa virtasi. Piknikillä nähtiin myös ensimmäistä kertaa Alumnin uudet liput, jotka kilta oli lahjoittanut ja Cluster-yhdyshenkilö Petra tuunannut alumneille sopivaksi.

Wappupiknik Kaplaakin Alumnin kanssa. Ensi vuonna paremmin asemoitu lippu.Valokuvaajana Arttu Hanska.

Toimintasuunnitelmaan oli merkitty, että yhdistys järjestää isomman alumnitapaamisen jossakin vaiheessa vuotta. Tapahtumaa alettiin ideoida ja suunnitella heti vuoden alusta. Siitä muotoutui lopulta päivän mittainen tapahtuma Lappeenrannassa, joka nimettiin ajankohdan 9.9. mukaan kesän päättäjäisiksi. Tapahtumaan osallistui yhteensä parikymmentä alumnia ja päivä vietettiin Skinnarilanniemeä kierrellen, vanhoja muistellen ja saunoen.

Kesän päättäjäisten avajaiset Cafe Bar G:ssä. Valokuvaajana Arttu Hanska.

Tulevia tapahtumia ovat vielä Helsingissä Ohranassa 2.11. pidettävät afterit ja vuosikokouksen jälkeen 17.11. pidettävät pikkujoulut. Vuosikokous pidetään Lappeenrannassa LOAS:in toimistotiloissa osoitteessa Laserkatu 1 ja pikkujouluja siirrytään viettämään LOAS:in uuden kohteen Timpan kattosaunalle.

Kaikesta muusta

Hallitus on vuoden loppuun mennessä kokoustanut neljä kertaa, minkä lisäksi on pidetty useita epävirallisempia palavereita. Vuoden aikana on pidetty yhteyttä muihin alumniyhdistyksiin sekä LUT Alumnitoimintaan. Sihteeri ja tiedottaja ovat ylläpitäneet yhdistyksen blogia ja tiedottaneet toiminnasta sähköpostilistalle ja Facebookkiin.

Hallituksen kokous. Valokuvaajana Ilkka Nokelainen.

Hallitus jatkoi viime vuonna syntynyttä tavoitetta joka kuuluu näin: “Vaikka yhdistys tarjoaa jäsenilleen tapahtumia ja ajanvietettä, on sen ensisijainen tavoite kuitenkin yhdistää clusterilaisia. Alumniyhdistys ei ole päämäärä, vaan solmu verkossa, joka mahdollistaa yhteyden.” Alumnien matalan kynnyksen keskusteluun tarkoitettu LUT Tietotekniikka Facebook-ryhmä näytti aktivoitumisen merkkejä, mikä valaa meihin uskoa, että olemme edistäneet tätä tavoitetta kuluneen vuoden aikana.  

Yhdistysavaimen jäsenrekisteri näyttää 40 nimeä, joista 28 on aktiivisia eli maksanut jäsenmaksun tänä vuonna. Toiminta on herättänyt siis edelleen kiinnostusta ja tapahtumissa on käynyt tasaisesti uusia ja vanhoja naamoja. Yhdistyksellä on vielä tekemistä, mutta 2017 hallitus haluaa kiittää kaikkia alumneja tuesta, luottamuksesta ja kuluneesta vuodesta!

Nähdään myös ensi vuonna!

Arttu Hanska
Puheenjohtaja 2017
Cluster Alumni ry